09.07.2018 up
美「機」潔面術
無論搽幾勁勁好的護膚品,如果無好好清潔塊面,D油脂分泌及污垢就會阻塞毛孔,令到護膚品暇唔可以徹底吸收。所以⋯⋯係話護膚品無效前,應該諗一諗清潔的步驟做妥當未。今次我就用了來自美國人手製的護膚品,成份非常天然到孕婦都用得架!因為工作的關係,接觸多了不同的Skincare,我多左留意護膚品的成份,咩成份有咩用,對皮膚有無唔好的後果,我都有略略研究過下。Timeless Organic的產品均零化學成份外,仲唔會用動物作產品的測試,係值得留意的品牌。潔面的第一步當然係卸妝啦!唔係有化妝都要卸架,搽左防曬都要卸乾淨先可以洗面架!Timeless Organic滋養修護卸妝水加入有機蘆薈葉汁、玫瑰水及荷荷巴油,温和卸掉妝容,而且唔會有缺水乾緊感覺。由於卸妝水只加入天然成份,並無加入化學成份,所以卸妝的時候都唔會有「嗱」眼的感覺。落妝後就係時候將卸妝液及污垢一一洗淨。Timeless Organic呢枝特效保濕潔面液,加入多種不阻塞毛孔的天然有機精油,令到皮膚得以深層清潔之餘,又有補濕的效果,令肌膚係洗面後都唔會有繃緊的感覺。本身以為有咁多油做的洗面產品,會好油好難推⋯⋯不過吱出黎似洗手鹼液的質地,而且味道就好似做SPA一樣清新。如果潔面產品太乾,又搽唔切護膚品,就好容易會導致乾紋⋯⋯所以一枝洗得乾淨但又唔會乾的潔面產品係我護膚的秘訣!Timeless Organic呢枝特效保濕潔面液完全達到我的要求,加上成份天然,真心推薦比揾緊潔面產品的每一位!最後,再次提下大家⋯⋯想有效護膚,必須要做好潔面及卸妝的步驟呀!官方售賣點:
http://www.theveganconcept.com、D-Barn @ K11 Art Mall、HKID gallery、千葉草、DJS Commerce Hong Kong=====================================產品由Timeless Organic提供,但以上分享全屬個人感受。| 品牌合作 | 出席活動 | 產品試用 | Email : bingfooddelivery@gmail.com