15.06.2018 up
即時降紅舒緩補水面膜
 

夏天即將到臨,皮膚開始又出好多油脂粒。為了加強去角質的效果,我用砂糖磨砂的時候,總會大力少少,希望清得乾淨D,點知皮膚磨到即時紅曬。有見及此,係搽曬精華後,我就用了Anna Bella補水專家海藻滋養修復面膜去急救下。

面膜於6月頭已經於指定香港正貨零售商開始發售,CP值真係超級高 $58就已經有10片,係補水面膜中的王牌,就算日日敷都唔會貴(笑)!近排因工作的關係,認識了海藻呢個護膚良方,知道成份除了有超強的補濕力外,更可以淡紋去斑、深層滋養及修復脆弱的肌膚,令皮膚變得柔軟嫩滑。此外,成份仲可以有抗炎的活性,就算生了暗瘡都可以照敷架。


面膜利用蠶絲製造,與人體皮膚極為相似,而且可以儲存大儲的精華,令保濕度遠超普通面膜好多倍。

每塊面膜有成30ml精華,相當於市面大部份的一樽的精華,即敷一塊面膜等於將一枝精華的搽曬上面,超豪 (哈哈)!

我特別鍾意敷蠶絲面膜紙的面,因為敷完20分鐘到,你會feel到面膜上的精華無左好多,因為比自己塊面吸晒lor!(笑)

敷完皮膚即時降紅,而且充滿水份及光澤。而且到第二日皮膚上妝時更貼,唔會起乾皮仔。

面膜由泰國原裝入口,由泰國皮膚護理產品廠房VERYMWL Verymwl (Thailand) Co. Ltd. 唯一生產。由我的精明眼check過,Anna bella 的官方Facebook,超過33萬粉絲追捧,係實力之証明。但⋯⋯產品變得人氣就一定有機會有假貨的出現。大家買的時候留意以下幾點,就唔驚買左假貨敷爛面啦。正面的位置會見到有海藻印刷顏色翠綠,而且紋理印刷得清晰。另外,正貨印有正貨防偽標貼,並印有代言人Berry Ying的樣。

盒的左側下方貼上圈形正貨驗證的QR Code貼紙,上面更有銀色的塗層。大家用硬幣輕輕括開塗層就可以用QR Code就可以查到呢盒面膜係咪正貨。


正盒係盒後的水花印得好細緻,並只有泰國女神的標示。另外下面的生產商地址為Biodernat co.,ltd 21/22 moo2 Soi Bong Kot 42 Khlong Song, khlong Luang, Pathum Thani 12120。

官方售賣點:
SASA、萬寧、屈臣氏、華潤堂、Colourmix、MORIMOR、雅施、阿布泰國生活百貨
產品查詢:香港官方網站
Anna bella官方Facebook:MWshop

=====================================
產品由ANNABELLA提供,但以上分享全屬個人感受。
| 品牌合作 | 出席活動 | 產品試用 | Email : bingfooddelivery@gmail.com