GENTLE MONSTER 2017新品率先睇

韓國潮流眼鏡品牌GENTLE MONSTER係韓國一直都備受追捧,上年溥儀眼鏡就將GENTLE MONSTER首度帶到香港,設計風格出眾,好多城中潮人都必備。2017GENTLE MONSTER出左多個春夏collection,就連全智賢係《藍色大海的傳說》同孔劉係《孤單又燦爛的神─鬼怪》都有帶GENTLE MONSTER既太陽眼鏡,就知呢個牌子有幾紅啦
 !





其中最玩味既一定係GENTLE MONSTER x Henrik Vibskov系列GENTLE MONSTER x HOOD BY AIR系列,先講Henrik Vibskov系列,以鉛筆同鏡片連接,特以無鼻樑設計將傳統眼鏡款式重新演繹,充分表達出Vibskov顛覆感官既設計詮譯前衛概念。而ROCKERFISH摒棄慣常鏡框設計,以兩邊半圓框在鼻樑位置互相交錯形成橢圓小孔,並用接口位取代原有鼻橋,顛覆傳統眼鏡概念.NUNTY-X向來酷愛顛覆傳統,鏡框及鏡架以誇張作招徠,猶如運動眼鏡,透過巧妙的細節與無鼻樑設計,動感十足,塑造不可錯過的潮流韓式眼鏡新品。









全智賢係韓劇《藍色大海的傳說》中,就戴左BLACK PETERODDODDIN SCARLET三款唔同既太陽眼鏡,氣派逼人.而男神孔劉係《孤單又燦爛的神─鬼怪》入面,亦同樣戴上IN SCARLET 款式。低調的全黑色太陽眼鏡真係型到爆燈.




BLACK PETER系列




OddOdd系列









IN SCARLET系列



仲有好多款式都好靚呀,其中TRICKOFTHELIGHT成塊反光鏡片從鼻樑延伸至框架,突出整體設計既高級同流線美,簡約得黎又有型。