Missmiki 米奇小姐
我是香港的Blogger,
主要分享美容資訊、旅遊經歷以及日常生活。

測試化妝品和保養品是我的興趣,
找到平、靚、正的產品是我的目標。

還記得我的第一篇文章是在2014年,
那時候我還是一名大學生,轉眼間已經三年多了~

女生就是要懂得愛自己,管理好自己。
一個人的美不單只是外表,而是由心而發。
15.08.2018 up
夏日炎炎,化好個妝未出街已經開始溶,
揀一款持久有水潤既粉底真係好重要,
最近Lancôme最新推出極致無瑕持妝粉底液SPF38/PA+++,粉底夠薄貼唔會厚妝,成為今個夏日最愛既粉底。
13.08.2018 up
相信大家每次經過萬寧都會見到ZINO的產品,她們家的護膚品效果不錯價錢也不算太貴,Miki由中學開始已經注意到這個品牌。


最近試用了有【熨紋神器】之稱的

ZINO 即效去紋逆齡精華 (Instant Wrinkle Remover Serum),這支精華可以即時撫平皺紋(如額紋、眼紋、法令紋、頸紋)收眼袋、去眼紋、提昇輪廓,長效8小時。
12.08.2018 up
有留意開韓國化妝品的朋友都會知道最近韓國很流行VT『小金盒』,
VT『小金盒』結合護膚功能的四合一精華粉底,化妝同時護膚難怪登上了韓國美妝店Olive Young銷量No.1寶座!
12.08.2018 up
沖繩真係一個會令人著迷既地方,
無論係沖繩美景定沖繩美食都令我念念不忘!

講到係沖繩買手信,今次想同大家介紹沖繩護膚品 chulala「美茹蘭」。

大家都知道沖繩人好識得養生,尤其中意用純天然既產品,chulala「美茹蘭」堅持製品連原料都必須産自沖繩,所以大家對chulala「美茹蘭」既產品質素大可以放心。
11.08.2018 up
前陣子Miki出席了VDL x Pierside Bar n Restaurant Glim and Glow Afternoon Party,除左可以食到好睇又好食既Afternoon Tea外,仲可以率先試用VDL全新Glim and Glow系列產品。